четвъртък, 19 март 2015 г.

Ремонт на перални машини по домовете - поставяне на маншон


Почти няма ден да не намеря в администраторския панел на сайта или блоговете, че е търсено следното разрешение на възникнала повреда с перална машина: „Как се поставя маншон на пералня?“. Ще разкажа за  ремонт на перална машина, който бе предизвикан заради маншона, за да дам по-точен отговор на горния въпрос.





Накратко предисторията – маншонът (уплътнителят) на пералнята се набръчкал. Собственикът на електроуреда опитал да го оправя и наглася сам, защото му се сторило твърде елементарна процедура, с която би могъл да се справи от раз и без много усилия. В резултат на намесата на самосиндикалния майстор, една пружина неочаквано изскочила. Решил да търси майстор за ремонт след като поразията с маншона на пералнята вече станала сериозна и така попаднал на мои обяви за ремонт на битова техника по домовете в интернет. Молбата на собственика кандидат-техник беше за поправяне на сторената от некомпетентните действия беля.

ремонт на перални


Отидох на място и заварих следната картинка – изваден маншон, но пералнята се оказа от старите перални машини – Lavamat, на които противотежестта е разположена изцяло отпред, около отвора на барабана. Налагаше се пералнята да бъде разглобена, за да се постави обратно на мястото маншона. Освен капака, който се изважда, трябваше да се демонтира и противотежестта. Дълъг и трудоемък процес, завършил щастливо за собственика и с болки в гърба за майстора.

Изводите може всеки да направи за себе си – не е нужно да се захващате с действия, от които не разбирате и опит за сервиз, който би довел до по-големи поражения поради липса на умения и практика. Хубавото е, че повечето истории свършват щастливо, когато главният герой е добър и способен майстор.


сервиз на перални в Борово


Ако маншонът на вашата пералня изглежда по този начин, то вероятно се оплаквате от неприятната миризма, която издава електроуреда. Как да се справите с този битов проблем за кратко време и как обикновеният оцет помага в домакинството, прочетете тук

===

Изкуството да бъдеш професионалист!

Когато другите почиват, аз ремонтирам. И то качествено!

За добрия майстор почивен ден няма.


Ремонт lxpress и инж. Станев – качествен ремонт и коректен майстор!


ремонт на микровълнови



Държите на професионализма, качеството, опита, прецизността към всеки детайл, умелите навременни решения, а коректността не е просто дума, изпразнена от съдържание, преписана безогледно и нагло от сайт или обява на колега майстор, тогава не се колебайте да позвъните на точния човек!


ремонт на микровълнови печки по домовете


За контакт с инж. Станев – телефон 0898 371028

Електроинженер, с над тридесетгодишен професионален опит в областта на електрониката и битовата техника и свързаните с тях ремонти, извършва професионален ремонт на перални машини, печки, телевизори, аспиратори, диспозери, съдомиялни, микровълнови и друга черна и бяла техника по домовете без почивен ден в удобно за Вас време.


сервиз битова техника


Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните.


изгорял магнетрон


Отстранявам качествено повреди, свързани с този електроуред (блокирал люк/развалена ключалка, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи/маркучи, течове, проблеми с центрофуга, програматор и други) и предлагам адекватни решения.


майстор-техник за ремонт на перални

Извършвам качествен сервиз на телевизори (CRT, LCD, LED, TFT, плазмени), перални машини, съдомиялни, сушилни, електронни платки на климатици, абсорбери, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника по домовете в София без почивен ден.





                                               




1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)