понеделник, 14 октомври 2013 г.

Понеделник мъгливо започва за майстора с ремонти на обичайните заподозряни – пералните и снимки от клисурския манастир Св. Петка





Новата седмица навлиза дръзко през отворената врата към балкона, примесена с шума на колите, минаващи по булеварда; наднича с навъсено-мъгливо лице, сиво от досадата отново да бъде понеделник. 


След заетия с ремонти уикенд (изгубих броя на поправените перални, телевизори и печки) понеделник ми изглежда не по-различен ден. Започвам с продължението на неделен ремонт – закупуване и смяна на помпа на перална машина. Следва сервиз на печка, фурна по-точно, ще се наложи смяна на реотан. Друга пералня също влиза в графата на очакващите сервиз - има оплакване от неспецифичен силен шум, казано по-просто – бучи.


Една подробност от  вчера следобед, свързана с цифровата телевизия или по-скоро невъзможността да бъде настроен декодера - отново попаднах на проблеми с декодер – пореден дефектен. Като майстор с доза опит ще ви препоръчам да внимавате какво купувате, пазете касовата бележка и настоявайте да бъде вписан модела в гаранционната карта, за да може да го подмените при нужда. 


Бързината и сръчността при ремонтите днес ще са от съществено значение, както и всеки друг ден на майстора. Освен незаменимата чанта с инструменти ми трябва доза добро настроение и бодър дух, за да преборя умората, сивотата на започващата седмица и капризите на повредените електроуреди, които трябва да бъдат поправени.


 Ремонтите на перални машини и телевизори са сред най-често срещаните, а през почивните (за някои!) дни  тази битова техника е задължително присъстваща в сервизния график, като приготвяне на домашна зимнина през есента, като гроздобера и последващия процес на майсторската направа на пивко вино.     


Положителното за днешния октомврийски понеделник – християнската църква отбелязва деня на Св. Петка – официално и според църковния календар Петковден бележи края на лятото и есента. 


Споделям няколко снимки от моя архив от Клисурския манастир Св. Петка, близо до Банкя,  с тях честитя празника на имениците и техните близки, а на всички вас пожелавам здраве и чисти сърца.


Клисурски манастир Св. Петка
Клисурски манастир Св. Петка
Клисурски манастир Св. Петка
Клисурски манастир Св. Петка
Клисурски манастир Св. Петка


Кликнете върху изображенията за по-добра видимост.


Изкуството да бъдеш професионалист!



За добрия майстор почивен ден няма!



Важно: Не работя с посредници, а единственият телефон, на който приемам поръчки за ремонт и мога да бъда намерен, е 0898 371028, може да оставите и  съобщение/коментар тук.





За контакти: Тел. 0898 371028


Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, абсорбери, диспозери, печки, фурни, микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.
 

1 коментар:

  1. Хубави снимки си направил, майсторе! Честито на имениците и от нас! Успешна седмица и само леки ремонти и на теб! сем. Динкови

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)