петък, 6 септември 2013 г.

Пъстроцветното мечтание на майстора на ремонтите е със златисти по есенно отблясъци в деня на националния празник

След няколко дни, които се пръскаха по шевовете от ремонти на перални и телевизори, тайничко се надявам днешния петък да бъде по-спокоен ден, все пак е национален празник. Сервизните намеси бяха стандартни, нямаше нищо сложно по отстраняването на повреди от електроуреди като смяна на предпазител, подмяна на ключалка на перална машина, блокирал люк или задръстен с дребни предмети филтър.

Досадното бе огромните разстояния между адресите на отделните собственици на повредената техника, които трябваше да бъдат преодоляни с помощта на смрадливия градски транспорт в горещите части от денонощието. Редута, Люлин, центъра на София, Младост – правех невероятни разходки под ярко блесналия поглед на все още силното слънце. 
 
Септември  е – прегоряха тревите, земята все още е топла, напукана след августовската жега и безводие (което в столицата няма къде да се види поради бетонно-панелената изкуствено изградена среда, която ни се пада околна), а в главата на майстора все по-често се застоява мисъл, облечена в шарена  рокличка с цветовете на приближаващата есен – след  кратичката абдикация от ремонтите и срещите с перални, печки и телевизори кога ли ще се случи да избягам отново за ден-два от София и пералните…

Телефонен звън прогонва  пъстроцветното мечтание със златисти по есенно отблясъци и ме връща към реалността – нова пералня, пореден ремонт, за мое щастие съвсем наблизо…

Инж. Галин Станев

 


За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

===========================================

A home appliance repair technician offers technical support and maintenance for washers, dryers, TV sets, microwave ovens, cookers, etc.

Valid for Sofia

Contact person: Galin Stanev, MSc

Phone: 0898 371028


Or

Use the site contact form



1 коментар:

  1. Ivelina Stoyanova

    Чудесен текст и описание на идващата есен!

    Поздрави, майсторе и успешни срещи с перални и телевизори! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)