петък, 12 юли 2013 г.

Забавен техно петък от майстора на ремонтите – камионче USB хъб с картови четци и почерпка от три вица по темата за настроение



Като повечето техничари си падам по различни технологични джаджи, приложения, нововъведения. Когато остане малко свободно време от ремонт на телевизори, фурни, перални, съдомиялни, се ровичкам в нета и чета за разнообразните технологични играчки за пораснали деца. Преди време публикувах забавна снимка с   влакче USB хъб 4 порта (виж тук), а днешният петък дойде ред на камионче, което всъщност комбинира Card Reader и USB хъб 3 порта в едно устройство. (USB Lorry Card Reader Combo)

С помощта на това на пръв поглед по детски шарено и забавно компактно устройство увеличавате портовете на вашия компютър от един на 3 и това прави възможно свързването на повече периферни устройства. Но това не е всичко, както се казваше в едни поовехтели телевизионни реклами, защото благодарение на вградените четири картови четци (Card Reader), може да се прехвърлят различни файлове, например снимки, от различни карти памет към компа. А самото свързване с него става посредством USB. 

Kамионче USB хъб с картови четци

Комбо джаджата във форма на камионче се продава в интернет сайтове за около $14.



Черпя три вица на тема камиончета, за да подобрим настроението от предстоящия финал на работната седмица, все пак е петък, ден на майстора, а майстора, знаете съм аз, следователно - празникът е мой. 

***

Зимна вечер. Шофьор на голям камион сменя спукана гума в ледовитата нощ. Примрял от студ, тихичко мърмори,  докато сменя гумата:
- Ех, колко права беше мама, като ми казваше: "Учи, за  да станеш гинеколог! И парите са много, и ръцете винаги ще са ти на топло."

***

Камион с яйца катастрофира. Пристига полицаят, разбира каква е работата и звъни в Бърза помощ.
– Ало, Бърза помощ ли е?
– Да, инцидент ли е станал?
– Ами, тук един е катастрофирал и си строшил яйцата.
– Ясно, а органът как е?
– Мииии, той, органът, е на телефона. 

***

Пиян катаджия разпалено и заваляно се опитва да спори с шофьор на камион:
- Гражданино шофьор, колко пъти да  питам  защо камионът  не е уплътнен добре и разсипвате товара си по пътя?
- Гражданино полицай, колко пъти пък аз да ви обяснявам, че съм от “Чистота” и сипя пясък заради поледицата по заповед на кмета.



От майстора на ремонтите на телевизори и перални – много усмивки и положителни емоции през днешния ден и приближаващият уикенд!




За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

  1. Поздрави, майсторе и от мен! Цяла седмица много ангажиран, но те посещавах тук. Добри идейки и предложения даваш! ;-)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)