четвъртък, 11 април 2013 г.

Няколко трика от майстора на ремонтите на телевизори и перални за пестене на електроенергия от телевизорите (2 част)



В желанието си да  бъда истински полезен майстор, не само във времето, когато извършвам ремонти на телевизори или сервиз на перални, съдомиялни, фурни и др. битова техника и електроника,  продължавам с изреждането на понякога забравяните трикове за икономисване от цената на електроенергията, когато не гледаме телевизия. 


* Смятат LCD телевизорите за най-икономични що се касае до  консумацията на електроенергия, след тях се нареждат  плазмените, а най-много харчат ток CRT телевизорите (кинескопните). Това е добра причина за подмяна на по-старите телевизори у дома.

* От своя страна, плазмените консумират с около 30% повече ток в сравнение с LCD телевизорите със същия размер на екрана.

* А морално остарелите кинескопни  телевизори харчат 3 пъти повече от LCD телевизорите със същия размер на екрана – много бърз елементрен тест-проверка на казаното – поставете длан на горната част на кинескопен телевизор и по излъчената топлина на това място, сами ще се убедите в правдивостта на този факт.

* Телевизор, който е  оставен в режим standby, консумира от 10 до 23% електроенергия. Затова се препоръчва изключване от щепселите и на други битови електроуреди, които не използвате към този момент.




Инж. Станев

За контакти:

  
                                                   Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)