петък, 4 май 2012 г.

Как да не ремонтираме техниката у дома, ако сме в кръжока "Ръцете ми пречат"

Домашен майстор или как сами да "ремонтираме" с подръчни средства, техника и минимум познания в някои важни области,  например електроника, електротехника, че дори информационни технологии. Ремонтираме, ъпгрейдваме, използваме помощ от приятел, консултираме се в интернет форуми с подобни нам многознайковци с явната надеждата да спестим парици, да придобием самочувствие на доморасъл майстор-техник, недипломиран и слабо квалифициран жичкаджия или електрончик и най-вече да уплътним времето между два футболни  мача по  новия огромен телевизор или докато притоплим вечерята на старата печка на терасата.

Няколко специални снимки от кръжока "Ръцете ми пречат". Приемете ги с поредната доза хумор и добро настроение.

LCD телевизор новаторски и дръзко прикрепен към дървена стойка. Малко недодялана, но важна е техниката - екрана е по-голям с няколко инча от този на съседа, а кабелите са безплатна алармена система - я само опитайте да влезнете посред нощите с цел кражба на ТВ-то на рационализатора - първо ще се оплетете по кабелите, после как ще свалите LCD джаджата от стойката - не ми се мисли дори. Нищо случайно няма!
 





Когато контактът не отговаря на стандарта - винаги има решение - техничарят поправя липсата на съответния щепсел с помощта на две отвертки. Майсторлък! Все пак бяхме нация техническа...някога...в собствените си илюзии.

 
                         


Ако се повреди кухненския миксер, винаги има изход, ако нямате време за ремонт на същия или не може да се свържете с добър майстор като мен, а много ви се похапва нещо сладичко.  Към бормашината смело прикрете бъркалката от миксера и просто включете. Внимавайте да не изцапате работния плот докато бъркате сместта. После бързо мятайте кекса във фурната и ...добър апетит.



                      
 

Другият майстор у дома - не само забърсва прах по труднодостъпни места, но може да ви ъпгрейдне и компа, колко му е, някакъв си там RAM! Той го прави за едното гушкане и шепа котешки хрупки.


                            


Техническият гений не се спира пред нищо - и ремонт на DVD плейър ще направи, и дръжка ще му монтира, ей така - да има, ако се наложи да се мести от хола в спалнята, удобството е от значение.


                              


Моята сателитна чиния ще е най-далече, ще хващам най-много телевизионни канали, нека всички в квартала да знаят къде живее най-запаления фен на техническите експерименти. В добрите стари времена по металния лост можеше и домашни суджуци да се закачат - мястото е проветриво, нека хората гледат и преглъщат завистливо. Ама сега - само да простираш старите чорапи по него.


 
                            


Майсторът ви пожелава да не слагате спирачка пред щурите идеи, спокойни почивни дни и при технически проблем или нужда от ремонт все ще намерите някой да поправи електрическия уред - техници-любители много по белия свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)