вторник, 2 август 2011 г.

Майсторът, космическото корабче и зелените човечета от астероида

Преди години работих в к. к. Албена и много обичах да се разхождам в уникалния горски резерват и да се наслаждавам на чистия въздух и безметежното спокойствие, което цареше там.
Едно лято намерих част от стебло на бял бор, паднала на земята. Хареса ми странната форма и реших да я взема с мен.
Хрумна ми идея да направя декоративна нощна лампа. Почистих дървото с твърда телена четка като начало, а след това – с мека пластмасова довърших процеса. Последва лакиране за укрепване на дървото. Използвах разни части, които неясно защо бях  запазил – основно платки от gsm-и за направата на космическото корабче. После монтирах светлодиодче за прожектор на космическото корабче. С помощта на фино свредло, което измайсторих сам, направих много тънки отвори в дървото, за да преминат почти невидимите жички на миниатюрните светлодиодчетата, свалени от gsm-и. Според първоначалния замисъл те представляват светещите очички на извънземните, които оглеждат кораба. На гърба на дървото съединих жичките и свързах със захранващо кабелче към изправителчето (също за gsm-и)
Така се получи ефектна декоративна лампа, създадена с много търпение и внимание към детайлите, комбинираща в едно природа, нови технологии, сръчност и майсторлък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)