четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Вода върху екрана на LCD телевизор. Майсторе, възможен ли е ремонт?

Получавам запитвания в сайта или по телефона за различни повреди на електроуреди – перални, печки, телевизори, сушилни, мелници за битови отпадъци. Когато се касае за по-масова беля при техниката, мога да дам насоки. Случва се да ми задават въпроси, на които и най-видният ясновидец не би могъл да отговори. Пресен пример – в неделя привечер позвъни разтревожен човек който обясни, че от любопитство разчовъркал прахосмукачката и не можел да я сглоби. Информира ме, че имало жички, кабелчета и клеми и да съм помогнел със съвет. Не знаех марката на прахосмукачката, а без да съм я видял дори, как да дам указания за асемблирането й, почудих се аз.

телевизионен техник


Друг път ме потърсиха с питане за попаднала вода върху екрана на LCD телевизор. Човекът се притесняваше дали ще се наложи да изхвърли телевизора и да закупи нов. Отговорът ми беше, че всичко зависи от количеството на попадналата вода върху екрана и дали е влезнала в обшивката на матрицата и оттам в контактните шини. При последното действие матрицата изгаря, за съжаление на небрежния собственик. 

Като техническо лице и майстор, който ремонтира телевизори, освен перални и печки по домовете, го посъветвах незабавно да изключи електроуреда от щепсела. След това да изчака 24 часа, (като през това време стиска палци! ;Р ), за да се изпари водата и телевизорът се включва едва тогава. Ако тръгне – всичко е ок, но откаже ли – потърсете майстор, който да направи диагностика и евентуален ремонт, защото може да се отнася за отстранима повреда като изгорял предпазител.

предпазител/бушон


В конкретния случай собственикът на намокрения LCD телевизор имаше страхотен късмет и щетите бяха поправени.

===

Изкуството да бъдеш професионалист!
За добрия майстор почивен ден няма.
Професионализъм, опит, коректност.
Търсите майстор, получавате инженер.


майстор за ремонт на перални


Не забравяйте: когато се нуждаете от коректен майстор техник с инженерно образование, стаж и дългогодишен опит в областта на електрониката и електротехниката за извършване на професионален ремонт на перална машина или друга битова техника (телевизор, печка, фурна, микровълнова, диспозер, сушилня, съдомиялна, абсорбер), изберете този телефонен номер: 0898 371028

На него може да запазите и поръчате удобен за вас ден и час за посещение и сервиз на различни електроуреди за дома. Възможен е ремонт и на по-дребни електроуреди (ютии, сешоари, вентилаторни печки, DVD и т.н.), които могат да бъдат доставени на майстора за поправка на място по предварителна уговорка.


майстор техник


Ж. к. Борово и близките квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Овча Купел, Лозенец, централна част на София и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните. 


счупен люк на пералня - ремонт



Инж. Галин Станев

Изберете професионален ремонт на перални, печки, телевизори и друга битова техника по домовете в София от инж. Станев, работя  в делнични и почивни дни по предварително заявен час за посещение и ремонт на повредени електроуреди и електроника. 

На телефон 0898 371028 може да намерите коректен майстор техник с инженерно образование, който ще ремонтира качествено повредените перални машини, сушилни, съдомиялни, печки, фурни, микровълнови, стъклокерамични плотове и телевизори (CRT, LCD, LED, TFT, плазмени) без да напускате дома си в град София.


сервиз печки


Сервизните услуги се предлагат без почивен ден в рамките на стандартния работен ден. 









1 коментар:

Благодаря, че коментирахте! :)