неделя, 30 юни 2013 г.

Внимавайте с хладилниците в жегите, за да не търсите майстори



Юнски горещини. Търсим спасение от жегите по всевъзможни начини. Вентилатори, климатици, студени душове, ледени напитки – според предпочитанията и възможностите. У дома вентилаторът работи 24 часа в денонощието. Посягаме по-често към хладината на плодовете и студената вода от хладилника.  Полезни са при тези температури. Навън спасение няма, а в градския транспорт е по-задушно и жежко, сравнено с ада. Поне така изглежда, съдейки от личен опит и вида на запотените, с зачервени лица нещастници, на които, като на мен, се налага да пътуват всекидневно и си плащат за това.

В последните дни имах доста ремонти на платки на климатици, перални и няколко телевизора, съдомиялна. Не се заседявах много из къщи. Наложи се спешно да подменя кранчетата на топлата вода в банята и кухнята, които се бяха повредили.  Забелязах по-късно, че вратата на хладилника, който е купуван доста скоро,  беше започнала да не се затваря съвсем  плътно. Поразчовърках малко и забелязах, че кутията за зеленчуци на дъното е мръднала леко напред. Извадих я и видях огромна ледена буца в ъгъла на камерата на хладилника, който иначе се води No Frost. Изхвърлих леда, който се беше образувал заради запушената дренажна тръбичка, отвеждаща конденза от стената на хладилника до ваничката, намираща се върху компресора. Последваха процедури като почистване на дренажната тръба с гъвкава тел, забърсване на протекла вода и подреждане на продуктите обратно по местата им. Отнема значително време, но майсторът си е майстор и у дома, дори да не става въпрос само за ремонти и не само за телевизори, перални или печки (без значение дали котлони или фурни).

########################################

Съветът на майстора на ремонтите на битова техника по домовете – проверявайте периодично дренажната тръбичка за образуване на лед върху нея – ако няма лед, значи всичко е наред. Неприятното е, че като е разположена в дъното на хладилника не се вижда и не се сещаме за нея, докато не създаде проблеми. Като краен резултат може да доведе до разваляне на храната и повреда на електрическия уред.

########################################

На вас усмихнат и спокоен ден, а аз се гмурвам в жегата – очакват ме спешни ремонт на пералня и сервиз на телевизор. Очертава се дълъг и горещ ден, но пък знам, че в хладилника ме очаква нещо студено и пенливо довечера. 



Ремонт lxpress

За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.








2 коментара:



  1. И от мен успешна седмица и леки ремонти! Наташа

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, приятели, за коментарите! Доста зает съм тези дни и не ми бе възможно да отговарям на всеки индивидуално.

    Успешна и усмихната седмица и на вас! ;)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)