петък, 21 юни 2013 г.

Причини за загуба на звук при телевизорите от майстора на ремонтите на битова техника и електроника по домовете



Разположили сте се лежерно пред телевизора, гледайки някое любимо шоу или филм и съвсем изведнъж звукът изчезва. Малкото свободно време и произтичащото от това удоволствие се изпаряват неизвестно къде, може би придружавайки звука до местенце, находящо се в паралелна на вашата стая – там всичко си е съвсем по реда. Първоначалното смущение и объркване отстъпват пред разумните действия.
Какво да направим преди да извикаме майстор, който да се заема с ремонта на телевизора, ако има нужда от такъв? 

Като начало, проверете дистанционното – да не сте минали на режим „Без звук” (Mute) по невнимание или домашният любимец да се е разходил върху него. Поиграйте си малко с бутона за звук върху дистанционното. Ако това не води до промяна, проверете състоянието на кабелите – уверете се, че не са повредени, дали са на правилното място,  дали няма прегънати изводи,  разхлабени конектори или излезли кабели. Това важи, ако имате поне малко технически познания. По-добре не пипайте там, ако не сте уверени в действията си. Не е казано, че точно сега ще бъде вашият прощъпулник в сервизната дейност и ще се превърнете без подготовка в телевизионен техник.

Телевизорът все още е без звук. Предаването, което гледахте,  е отдавна приключило. Време е за по-решителни действия. 

##################################################################

Ремонт lxpress
Какви са причините за изчезване на звука при телевизорите? 

Загубата на звук при телевизорите може да се дължи най-вече на проблем в усилвателя, проблем в захранващия блок или проблем с кабелите или говорителите, а в много редки случай може да се дължи на проблем с видепроцесора или тюнера.

#################################################################

Ако не сте успели сами да възстановите звука, тогава решението е да потърсите квалифициран техник, който да се заеме с диагностиката и ремонта. Може да се наложи смяна на някоя част в зависимост от повредата като част от поправката на телевизора.




За контакти:

Тел. 0898 371028

Сервиз на телевизори, перални, съдомиялни, сушилни, климатици, печки, фурни,  микровълнови, бойлери и др. битова техника по домовете без почивен ден.

1 коментар:

  1. Полезни съвети.

    Майсторе, пожелавам ти спокойна събота, леки ремонти и по-малко ходене по слънцето! ;-) Стан

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)