четвъртък, 4 април 2013 г.

Няколко думи за микровълновите фурни



Микровълновата фурна отдавна  не се счита за луксозен електроуред,  а е необходимост в съвременното домакинство - пести ни време и намалява сметките за електроенергия между 50 и 80 %  . Обикновено се използва за размразяване, топлене на течности, затопляне на храна и естественно и за готвене. Микровълновите фурни се справят много по-бързо с размразяването или затоплянето на хранителните продукти в сравнение с традиционно използваните печки и фурни. 

Не се препоръчва поставянето на микровълновите фурни в близост до уреди, които излъчват топлина като електрически фурни. Самият електроуред трябва да бъде поставен най-малко на 4-5 см от радио или телевизионни приемници. Ако ще  бъде вградена, то поставете печката в стенен кухненски шкаф, който да бъде съобразен с размерите й и разстоянието помежду им да бъде поне 5 см от стените на шкафа, за да осигурите свободна циркулация на въздуха.  В близост до микровълновата фурна трябва да се намира заземен контакт. 

Едно напомняне от майстора на ремонтите на битова техника - внимавайте какви съдове използвате, както и какви продукти! Не се препоръчват експерименти у дома, като този на клипчето по-долу!




Инж. Станев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)