неделя, 2 септември 2012 г.

За неделно настроение и понеделник сутрин вдъхновение

Наумите  ли си да впечатлите някого с интелект, любов към науката и в частност към книгите, вече има поредно подобаващо решение, ако използвате MacBook (преносим компютър на фирмата Apple). Корпусите на лаптопите им са  изработени от алуминий или пластмаса, която се рециклира.

Всичко е много елементарно – класен калъф във формата на голяма стара книга. Посланието – обичам да чета, интересувам се от наука, изобщо – готин, нестандартен, умен
MacBook юзър съм. Несъмнено прави впечатление.

      

Друго по-различно и забавно изобретение са пластмасовите чаши в черни и бели разцветки, още преди да сте се почудили къде са произведени, отговорът вече е ясен – естествено в Китай. Необичайното при тях е формата им – имитират клавиши на компютърна клавиатура и подносчето или чинийка са с дизайн на електронна платка като тук е възможен избор на цвета.

Чашките-клавиши се произвеждат в три десена -
Control, Alt, and Delete. Иновативна технология на най-различни нива и с най-разнообразни приложения.

  

В добавка една реклама, мерната набързо из някой сайт:
"Купете си най-мощния компютър, за да можете да рестартирате по-бързо."


                   

Тук рестартирането едва ли ще помогне, а и ремонт ми се струва неудачна опция.


Нещо, което да ви мотивира в понеделник сутрин:

Не съществува човек на този свят, който да не е способен да постигне много повече, отколкото сам допуска, че това е възможно. Х. Форд

           


А Майсторът ви пожелава позитивна, слънчева и кратка работна седмица. При необходимост от ремонт на битова техника (телевизори, перални, печки и др.), знаете, че може да ме намерите тук без почивен ден.

1 коментар:

  1. Страшно много ми хареса калъфа, който прилича на стара книга. Интересно ми е дали е от България или някъде от чужбина. не съм виждала такъв. Все още нямам електронна книга, но си свалям текстове и книги на самсунга - малко неудобно, екрана е доста по-малък и по-бавно се чете, но върши работа докато пътувам за работа сутрин или вечер докато се прибирам :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че коментирахте! :)