сряда, 22 август 2012 г.

Време за кратичка почивка от ремонти на телевизори или перални (дизайнерски лампи)

Креативност, дизайн, нови технологии, известна доза артистична щурост – ето как колекцията от тези десет уникални лампи може да бъде обобщена с няколко думи. Останалото трябва да се види. За изработката им се използват различни материали, например фибростъкло плюс допълнителни добавки, които усилват тяхната нестандартна хубост и усещането за футуристичен полъх в ежедневното ни обкръжение.



Лампа, която имитира лунен камък – дизайнът датира от шестдесетте  години, използва се фибростъкло, облицовано със слой италиански камъни. Дело на дизайнери от Ботуша.


 
 
Лампата-имитация на насекомо има кухи стоманени крачета, изработена е от бруклинска компания за интериорен дизайн и удоволствието да ви осветява стаята ще ви струва около $2600. Така е – шантавите идеи струват пари и то много. 


                         


Лампа, покрита с щраусови пера – нищо кой знае колко оригинално, но трябват средства и ресурси за реализирането на подобни чудати идеи. Най-малкото – щраусова ферма. Помещение, подходящо за поставянето на тази пухена лампа – тоже.

                              

Лампа за рокери и любители на твърдата музика. Цветовете не са най-удачните според заклети фенове на тази субкултура.  Long live rock-n-roll! m/
 



Лампа във формата на маратонка – връзките всъщност са добре замаскирани кабели.

 
 

Лампи, които може да накланяте и насочвате светлината им в желана от вас посока. Иначе нищо кой знае колко интересно като дизайн, но възможността за използване на собственото си настроение и въображение ги прави забавни за хора, обичащи промените и разнообразието. Светлината също.

                     

Нощна лампичка от матирано стъкло в изчистена семпла форма. Заедно с енергоспестяващата крушка ще струва около $70. Книгата отгоре може да разкрие много за предпочитано от вас четиво преди лягане. Или вместо лягане – в юношеските години през ваканциите.

          

Елегантен дизайн за лампа, чиято цел е да създаде уют и да ви накара да се чувствате добре, независимо къде се намирате. Удобна за разнасяне от едно помещение в друго. 


 

Хромирана повърхност, минималистичен дизайн за любители на мартини. Маслинено зелената светлина създава усещане за средиземноморски плаж или просто бар и лятно настроение, с откровена идея за флирт и смесване на стилове и вкусове.


 

Лампа,  дело на двама японски дизайнери – разпръсква светлина в стаята и хвърля цифрови отражения по стените и мебелите – ако си падате по математика или дигитални технологии – може да си ги съзерцавате с часове, да тренирате паметта, да припомняте различни математически калкулации. На мен ми е малко скучна, но зависи къде може да се постави и да оправдае твърде високата си цена с нестандартния си десен. 

 

Представяйки ви тези дизайнерски лампи, взех дневната си доза почивка от рутината на ремонтите на телевизори или поправки на перални по домовете. Ежедневието ни е напрегнато, няма време за достатъчно почивка, лишаваме себе си и близките си от много неща, но мисля, че всеки може да си осигури половин час поне само за някое свое хоби, да прочете или разгледа новости, да послуша любима музика, защото доставяйки сетивно удоволствие човек релаксира най-добре. А това е важно, за да не се налага да ремонтираме после себе си и да търсим майстори, когато е твърде късно.


                   

В този смисъл, пожелавам само и то много (!) положителни емоции през останалата част от днешния ден. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)