понеделник, 18 юни 2012 г.

Тайм аут от ремонтите на битова техника - идеи за лампички

В последните седмици се оказва, че имам повече ангажименти, свързани с ремонтна дейност на различни електроуреди и битова техника. Споменавал съм, че по необходимост се занимавам с поправка на телевизори, перални машини, печки и още много други представители на техниката.

Моите интереси се простират  не само в областта на технологиите, техническите уреди, но и от алтернативни източници на енергия, изкуството в най-общ смисъл, литература и книги, дизайн, автомобили и новости, свързани с тях.

Публикувал съм снимки на мои финализирани проекти, някои са в блогрола като линкове. Разказвам всичко това не с цел да се самоизтъкна или да ангажирам публиката със собствената си особа, а по-скоро като кратък преход към този постинг.

Допадат ми различни и нестандартни разработки и изпълнения на лампи - те комбинират професионалните ми знания за електричеството със съвсем скромните ми любителски опити в областта на дизайна. 

Тайм аут от ремонтите и битовата техника - тази вечер колекция от десетина лампи, които са подходящи за поставяне и използване в офисните помещения. Харесаха ми интересните форми, различните по стил дизайнерски решения, оригиналността на повечето. 

Отвлечена кравичка от извънземна цивилизация - любители на млякото - това пресъздава дузайна на лампата. Може би агент Мълдър от  Досиетата Хикс знае повече по въпроса.

Коли, лунапарк - свеж елемент в скучноватия офис. Във всеки пораснал човек се таи духа на малкия пакостник и спомена за отминалите времена на събори и панаири. Почти усетих вкуса на захарния памук в устата си.


Крайно минималистичен дизайн с две ярки петна за фон - леко намигване към слънцето.




Някой все още е в плен на детските приказки - лампи-гъбки - създават атмосфера с лек фентъзи елемент.



Урбанистичен дизайн и много светло - ако решите да прегледате някои спешни документи и се нуждаете от ярък и силен приток на светлина.


Определено тези лампи са за тези, които не могат да си представят ежедневието без компютър - под формата на клавиши от технологична клавиатура създават подходящото настроение и осветление.


Да не забравите, че Big Brother ви дебне всеки миг - лампи във формата на камери за наблюдение.


Винтидж кран на чешма - вместо водичка - струи светлина. Може би ще стои на място в офиса на някой майстор като мен. 


Ако ви липсва природата - идеята за росна трева, а стръкчетата могат да се регулират в различни посоки. Много свежо и елегантно допълнение към бюрото, зеленото действа успокояващо за очите и освежаващо за духа.


Човешкото въображение може да създаде хиляди разнообразни форми и елементи, за да разкраси и освежи ежедневието си. Сигурен съм, че всеки от вас може да предложи дори по-оригинални идеи за осветление, интериорни детайли и като цяло - хитринки за постигане на усещане за спокойствие, принадлежност и радост за сетивата.


Майсторът ви пожелава лека вечер и креативен вторник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)