петък, 24 февруари 2012 г.

Ремонт, техника и арт - ясно е, че наближава март! ;)

Всъщност за днес бях намислил да постна нещо по-различно. Това по принцип не е невъзможно, защото денят все още не е превалил. Макар на мен да ми се налага да тръгвам след има-няма половин час и малко. Не сте сгрешили - към поредния ремонт. Вече няма значение какво точно ще ремонтирам днес - дали печка, пералня или телевизор. Това се иска от мен  най-често. Разбира се - има далеч по-смели и нестандартни предложения - сешоари, тостери и други несъществени представители на ежедневната битова техника. В тези случаи се чудя дали притежателите им владеят елементарна математика - защо са убедени, че да извикат майстор в къщи за ремонт на сешоар, например, ще им излезе по-евтино от закупуването на нов електрически уред от същия тип. Освен ако дълбоко под повърхността на простия ремонт не се крият много лични причини, люлка на сантиментални или сакрални емоции. Или пък мързел да се обиколят кварталните/централните магазини за техника. Хич и да не споменавам тогава електронната търговия. Електронен ремонт? Би ми спестил доста време и срещи с различни екземпляри на човешката (и не само) раса. Раса или порода? Кое беше по-доброто...

Та, хрумна ми за технологиите в изкуството - съществуват различни изложби, пърформанси и прочие възможности за хибридни форми на модерно изкуство с техническа насоченост.

Ето нещо ярко и свежо - телефони, конзоли, лаптопи, колонки, камера и страхотен (по подразбиране) телевизор с голям екран. Царството на техниката.




Тук не твърде арт и не твърде технологично - по-скоро малко проза, украсена с графична програма. Нека специалистите в областта се произнесат.





Тук  - техника и технологии се сливат в почти неразбираем свят, който ми напомня на нещо. На моето студио-работилничка. Има всичко, просто трябва да си много вътрешен, за да го откриеш. Може да ти се завие свят. Буквално. Огромният вентилатор на тавана подсилва усещането за апокалиптична обреченост - всеки миг оже да се стовари върху невинната главица на случаен посетител. После вярвай в предопределеността или в свободния избор - ако има с какво все пак да мислиш по зададена тема с картинка.



И понеже имам доста работа - май с този невъзможен велосипед ще поема към уикенда (поради липса на кривия макарон - изчезна някъде в тунела към светлото бъдеще или премина в друго измерение, нещо ми се размива вече - очаквания, делюзии, какво ли не беше!)




Е, все пак не прекалявайте с работния процес - както виждате труда не е оказал благотворно влияние върху тези представители на коя раса или порода беше... Ползата май е минимална, да не кажа - никаква. Технологиите в случая нямат значение!




Майсторът ви пожелава хубав и много позитивен ден! ;)


Време е за поредния ремонт!

Адио!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)