събота, 21 януари 2012 г.

При минусови температури - арт от стари компютри и клавиатури ;)

Печен майстор като моя милост е заринал балкон, мазе и шкафове с всевъзможни части, останали повредени елементи от ремонтирани платки на всякакви битови електроуреди – телевизори, перални, печки, дистанционни, болтове, бурмички, кондензаторчета, транзисторчета, диодчета. Не е мързел или немарливост, просто част от тях могат да се използват за поправка на нещо, а и мога да разчитам, че ще имам винаги под ръка някой дребен детайл дори за ремонт на собствени повредени технически уреди – и на мен ми се случва. Наскоро поправях нещо по електрониката на микровълновата фурна. Наличието на всички тези малки или не толкова части или остатъци от части не рядко служат и за аргументи в семейни спорове. Не в моя полза, разбира се. Заемат място и пречат чисто физически.

 Какво да се прави – в градските панелни кутийки няма достатъчно жизнено пространство за съвместното съжителство на хора, котки/кучета и вещи. Елементарно – за останките от бивши технически уреди, били изполвани някога на макс – няма място и не са желани. Освобождавайки се от ненужните предмети, освобождаваме повече място за новото в живота ни.

В този смисъл, идеята за сътворяване на различни фигурки от стари технологични части ми допадна. Обичам изкуството в различните му форми и превъплъщения, сръчко съм и мога да изпробвам нещо подобно.

От стари компютърни елементи са създадени следните фигурки – може да красят работен плот или да са лека закачка-подарък за колеги и приятели.



Технологична мелничка -  спомен от стария компютър



   



Насекомо, което не хапе

 

                                                                       

                                              
Най-мощното оръдие - словото



                      




Дали ще топлят краченцата тези чехлички не зная, но стават за дребни канцеларски принадлежности - кламерчета, телбодчета, гумички, графити...






Компютърното роботче ХС-51 е на вашите услуги


                                       


Стилизирани дребни фигурки, даващи положителна нагласа и настроение наместо поводи за обвинение в разпиляност и привързаност към остарели и ненужни вещи и чаркове.

Само да мога да намеря няколко свободни часа – колко много неща ще направя! Ще рисувам, ще издялам нещичко, може да направя и някоя шантава техноарт фигурка, защо не!

От понеделник – ставам по-организиран с времето си! Ще ремонтирам работното си време и ще освободя поне час за хобито си!

Или от другия понеделник по-добре, нека имам повече време за себеорганизиране...

А засега – лека и уютна зимна вечер ;)
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)