петък, 23 декември 2011 г.

Ледени творения - но не за идни поколения ;)

Дели ни само ден от Коледа, настроението е по-различно от обикновено, волно или неволно повечето хора се изкушават от  празнично украсените витрини и мигащите лампички по тях и са склонни да направят някой непредвиден разход, за да доставят радост на близки и любими.


Нека се позабавляваме и ние със забавни, тематично подбрани снимки в снежнобяла окраска.


Чудесни ледени скулптури, сътворени с много търпение и любов към ледения материал. След създаването на леден хотел в Канада сякаш не би трябвало да ни учудва нищо по-мащабно, изградено от същия материал.

             

Тонове сняг са използвани за създаването на тези зимни фигури с едничката цел да доставят радост за очите. Може би една Ледена кралица, Рубенсов тип, ни приветства?

                    

Уникална ледена скулптура, изваяна във формата на огромен замък. Групата ентусиасти контрастират на белия фон.


    


Това си е обаче изпълнение, влизащо в графата "лично творчество". Снежен човек с леко андърграунд привкус, но с личен гард! Бау!




Сръчни ръчички са изваяли други сръчни ръчички - да не забравяме колко е важен труда и да сгреем сърцата си с любов, а телата - с бабини пуловерчета.


                       


Ей, че вкусно морковче, ама къде ми е аперитивчетооо, хрус-хрус...


                      


Следните кадри могат да са от всеки един български град след снежна вечер. Снегът не ни е изненадал, но някой някъде е закъсал по трасето и провалил операция "Сухи улици". Ааа, дали тази средната - не е моята кола, май на нея ми прилича?

                                        



При мама си е най-добре - и топло, и уютно, но кой ще каже мама дали е зайка, котка или кенгуру - вижте зъбките й - на месояден заек най-прилича. Базата за сравнение е оскъдна обаче, но със сигурност е някой мутант.


                                   


Набор 2011 - строй се, преброй се! Цяло поле снежни човечета - мечтата на децата и зайците от близката гора.


                               

Това пък е мечтата на съседа - квартира, пълна с бира! Чудесен декор за стени - нужни са много сняг и дневната продукция на пивоварната.


                                   

Готино снежно човече с технологични слушалки и айфон, но водено от любопитство наблюдава страстната целувка на съседа едно рунтаво животинче. Ще се стопи ли от горещи страсти или любовта им ще изтрае до първа пролет?


      


Тази комична фигурка със сетренцето си ми напомни малко  за бай Ганьо - с килимчето тръгнал из Европата. Народопсихология, какво да се прави...

                       

Абстрактна творба на незнайна творческа ръка (по скоро цяла агитка е била необходима да измайстори тази ледена скулптура). Зяпачи не липсват - зад оградата, където им е мястото, да не пипат злосторни ръчички.

                         


Акулата Снежка (леден вариант на ламята Спаска) - страшилището на квартала - ужас за всички злояди деца от района.

                


Изоставена пред олтара поради недостиг на белоснежен материал. Очакваме обилен снеговалеж за останалите ключови фигури на сватбената церемония и най-вече за жениха! Вместо подаръци - носете кофа сняг!


                 




Весели празници от Майстора! ;)

                                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)