понеделник, 12 септември 2011 г.

От на Майстора хрониката - поредно "чудо" на техниката!


Наскоро се наложи да ремонтирам голям LSD телевизор, който не искаше да се включи. Най-вероятно се касаеше за повреда в захранващия блок. При първоначалния оглед телевизорът нямаше видими следи от външни намеси или поправки. Изненадата ми бе огромна когато   демонтирах платката на захранващия блок. Оказа се, че поне на 10 места бяха презапоявани елементи на ръка след фабричните спойки. Най-вероятно се касаеше за ремонт, извършен преди продажбата на телевизора или е бил препродаден след като е дал дефект. 

След огледа на платката се наложи да презапоя спойките на незнайния „колега”, защото не бяха качествени. Телевизорът заработи нормално след извършената от мен манипулация. 
 
Няма да коментирам доколко е коректно производители от съседна държава да пробутват некачествени стоки на българския пазар. За съжаление, обикновения купувач няма как да разбере това преди да се отвори изделието. 

 

          Съветът на Майстора: По възможност, купувайте стоки от реномирани магазини и производители, ако са по джоба Ви, или поне следете за целостта на опаковката (макар да не е 100% гаранция), доколкото е възможно.

С пожелание за приятна вечер и успешен вторник! ;)
http://lxpress.alle.bg/ Ремонт на черна и бяла техника, извънгаранционен сервиз, монтаж и поддръжка, консултант ВЕИ, инвеститорски контрол външни и сградни инсталации, графично оформление на рекламни и технически материали, преводи от/на английски/руски езици, editing/proofreading,създаване, оформяне и корекция на съдържание за уеб, текстове, официални писма, поздравления, слогани

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че коментирахте! :)